Mirrit ovat todella valttia Älypään blogeissa. Netistä lainatut mirrit ovat suorastaan maanvaiva näissä!  Marroa, Phill Deckeriä ja muutaamaa hauskuuttajaa lukuunottamatta ei juurikaan löydä kiinnostavia juttuja Älypään sivuilta.

Vastalauseena mirrivillitykselle olen myös alkanut julkaista
(alkanut julkaisemaan, kuten J'J tapaa sanoa) julkisessa  blogissani kisumirrien kuvia. Samoin joissakin valvojankestävissä vuodatus.net-blogeissa.

Kertaushan on opintojen äiti. Olen älypäättömän monta kertaa todennut, että kaksi taiteellisesti mitä korkeatasoisinta mirriä sensuroitiin älypäästä JRastin sivuilta. Siitä kyseenalainen kiitos kuuluu valvoja Jumpin'Jackille ja Älypää Oy:n toimitusjohtajalle Juha Niemelle. Vieläkään en saa, vaikka omaan tekijänoikeuden JRasti-blogiin, yli puolen vuoden jälkeen nähdä kirjoituksiani. Kortti on jatkuvasti lukittu. Pyydän kohta Kilon poliisin (=KGP) apuun.

Ensimmäinen silloin syrjitty vuoden Mirri isolla ämmällä kuin myös veellä on vuodelta 1966. Se edustaa taidesuuntaa uusi realismi, hienommin nouveau réalisme. Teoksen nimi on - oikeastaan oli - "Hon." Taiteilija on ranskalainen Niki de Saint Phalle - avustajinaan sveitsiläinen Jean Tinquely ja suomalaissyntyinen Per Olof Utvedt.

Se toinen Älypään syrjimä taidemaailmassa varsin huomattava Mirri on Jo(h)anna Hiffemanin Mirri vuodelta 1866, tasan 100 vuotta aikaisemmin. Taidesuunta oli  realismi sans nouveau. Teoksen nimi suomeksi on "Maailman alkuperä." Taiteilija on Gustave Courbert, realismisuunnan alullepanija.

Pidän Jumppa'Jaskaa ja Juhan'Niemeä melko suurina syntisinä. 'Jaskan alkukirjain voisikin mielestäni hyvinkin olla P. Kuvaisi hyvin hänen kykyään taidekriitikkona!

Juha Niemi loi Älypään. Myytyään sen Sanoma Oy:lle tekee hän nyt organisaatiossa kuten Isot Pojat määräävät. Älypään juristi Antti Sipinen  pitää minua älypään pahimpana häirikkönä.

Itse puolestani pidän häntä Suomen juristikunnan  pahimpana junttijuristina. Hän mm. antaa Älypää Oy:n rahastaa TV:ssa mielin määrin syyntakeettomia alaikäisiä lapsukaisia!

Älypään juristilla ei tunnu olevan tietokaan moraalista tai etiikasta, ei tietoa hyvästä tai pahasta!

Onko itselleni kunnia vai häpeä olla "älypään pahin häirikkö" (älypääjuristi Sipipisisen toteamus kirjoituksistani)? Luulen. että häirikköyteni on kunniaksi itselleni. Älypään natsi- tai neuvostohenkinen sensuuri ei ole kunniaksi millekään taholle nykyaikana.

Ihmettelen vallan kauhiasti, etteivät valvojat - nuo puhtaan totuuden Torvet ja Tonavat - valvo Älypään johdon epäeettisiä tekemisiä. Missä nyt luuraakaan Jumpin'Jack, tuo Toivakan rivakka jättisuuri lapsinero, joka yrittää baskerillaan  matkia älykkäitä gallialaisia?

Mutta näytetäänpä nyt arvattavasti tuon lapsineronkin hyväksynnän saavien mirrien kuvia. J'J joutunee lukemattomien ennakkotapausten perusteella hyväksymään nämä kisumisut, huolimatta siitä, että ne ovatkin ilman vaatteita!

Ollaan toki iloisia siitä, että sensuuri on diktatoorisissa valtioissa, kuten Valko-Venäjällä jopa pahempaa kuin Älypäässä. Voinhan nytkin näyttää täällä täysin vapaasti netistä omin luvin lainattuja kissakuvia.

Shakki ja Matti!
1972057.jpg
Hyvät kissat voittavat pahat koirakset älypäässä

Paljon on vettä virrannut Vantaanjoessa ja paljon on julkaistu Älypäässä mirrien kuvia.
1972060.jpg
Kuusitoista mirriä

 Paljon on myös "juora" pelanut eri pelejä, mutta tähtiä ei ole silti tullut, vaikka on pelaamisen lisäksi julkaissut paljon mirrikuvia! Rekisteröikö Älypää tai sen valvojat eri luokkiin nimimerkit pärstäkertoimen mukaan. Seurataanko blogikirjoittajien mielipiteitä. Tähtiäkö saa ainoastaan "hyvistä" jumppapaskamaisista mielipiteistä? Eikö pelien tuloksilla ole mitään merkitystä?

KESTÄISIKÖ ÄLYPÄÄ  VIRANOMAISTARKASTUKSEN?

Pitäisikö tasa-arvovaltuutetun tai jonkun muun viranomaistahon vihdoinkin puuttua peliin.
Viime sodan jälkeen muuten demarit liimasivat kaikkialle lappusia  "Jo riitää!"

Silloin oli kyse kommunistien vastustamisesta. Nyt on kyse monista asioista, mm. syrjinnästä. Yleensä Sanoma Oy (Älypää Oy:n omistaja) herkästi reakoi mm. homojen, lesbolaisten, yms. vähemmistöjen puolesta, varsinkin jos Sanoma Oy voi sillä potkia kilpailijoitaan.

Kulttuurin vastustaminen tuntuu kyllä tavattoman oudolta. Herkästi J'J et Co sensuroi, jos lihaa syövä heteromies julkaisee taidetta taidehistoriassa kautta aikain suositummasta aiheesta eli naisvartalosta! Varmaan  Milon Venuskin jäisi Älypäässä (muuten; mikä nimi) julkaisematta.
 
Mennään kuitenkin maallisimpiin aiheisiin.
Teen taas vakiintuneen tapaan kymysyksiä.
Näette neljä kaunista valokuvaa. Niistä kaksi on kuvia presidentin rouvista. Yksi on Miss Universum 1952. Ja yksi on viulunsoittaja matolla huhtikuussa 1998.
KYMYSYS:
KUKA NÄISTÄ NELJÄSTÄ KAUNOTTARISTA EDUSTAA RANSKALAISTA NAISKAUNEUTTA JA ELEGANSSIA?

1972054.jpg
A    MISS UNIVERSUM 1952 ARMI KUUSELA

1972062.jpg
B     VIULUNSOITTAJA MATOLLA  04. 1998

1972053.jpg
C    MADAME PRESIDENT CARLA SARKOZY

1972061.jpg  
D      MRS PRESIDENT JACQUELINE KENNEDY
         
Ja sitten oikea VATSAUS.

Ce on tietinkin jo tradition mukaankin Cee. Cen te varmaan arvasittekin. Ceehän on Carla Sarkozy, Jacqueline Kennedyn kollega eli presidentin rouva.

Minikysymys vielä:
Jos Kuuban kriisi 15. 10. 1962 olisi päättynyt päinvastoin, mikä olisi kirjoitettu historian kirjoissa toisin?

Ja vastaus minikysymykseen:
Aristoteles Onassis ei olisi nainut Nikita Hrutsevin leskeä!

Rauhaa ja Rakkautta!
Huvia Öitä tai Nuckukaa Hyvin!
Langetkaa Loveen!