Tämä blogi jatkaa erittäin epäoikeudenmukaisesti lukittua JRasti-ja jrASTi piemo-blogeja. Veikkaan, että kohta nämäkin sivut suljetaan - ties mistä syystä. Toivottavasti ehditte lukea tämän ennen sulkemista. Sähköposti kuitenkin toimii, sitä viestiyhteyttä evät älypäätkään voi estää.

jrASTI piemo-kortti lukittiin välittömästi, kun kysyin viattomasti:
"Tarkennan Kaijulin ihmettelyä. JRasti ja pikkuveljeni jrASTI piemo oli poistettu Kaijulin kaveririlistalta, kun olin muilla mailla vierahilla. Mistä tämä johtuu?"

Oli muuten yksi ainoa, siis yksi ainoa kerta, kun kirjoitin keskustelupalstalle. Silti vastaus kysymykseeni oli:
"Sopimattomat viestit ja niiden siivoamatta jättäminen valvojien pyynnöstä huolimatta. Älypään käyttöehdot, kohta 4.

Täydennän vanhaa vitsiä myös minäkin kohdalla 4: 1981-83 oli MTV:lla "Valehtelijoiden klubi," eli Leo Lastumäki, Aake Kalliala, Maija-Leena Soinne ja Olavi Ahonen. Nykyisin kohta 4 voisi olla esimerkiksi
"vale, emävale, tilasto, älypään valvonta."

Yksityisviesteissäni, joihin valvojilla ei pitäisi olla pääsyä, olen tietenkin voinut kirjoittaa heitä loukkaavia viestejä. Voitte vetää omat johtopäätöksenne edellisestä vastauksesta.

Korttini muuten suljettiin välittömästi kysymykseni jälkeen. Ei ollut mitään valvojien pyyntöjä! Nettiin jää aina vierailuista käyntijäljet. Älypää voisi nyt osoittaa, että olen väitteissäni väärässä, kuten väittää. Ei vaan pysty siihen!

Ajattelu tai korkeatasoisen taiteen julkaiseminen ei ole Suomessa kiellettyä! Vai onko se sittenkin? Mirrien kuvia julkaistaan päivittäin blogeissa. Kun julkaisin Pariisin arvokkaan Musée d'Orsayn seinällä killuvan realistisen taiteen perustajan Gustave Courbet'n maalaaman irlantilaisen mallinsa Joanna Hiffemanin mirrin kuvia, älypään tj ja valvoja J'J pitivät niitä riettaina!

Voi Mirrien Kevät ja Kollien Takatalvi!"

Mirrin kuvat liittyivät täysin blogini aiheeseen. Arvostelin Suomen esteettisen seuran palkitsemaa pinkkiä muovi-mirriä, ihastelin sitten uusrealistista Niki de Saint Phallen veistosta "Hon" Tukholman modernin taiteen museossa
v. 1966 ja sitten tasan sata vuotta vanhempaa Gustave Courbet'n maalausta "Maailman alkuperä" eli "L'origine du monde." Tämä oli liikaa älypään valvojalle J'J!

Suomalaiselle taideyleisölle tutumpi Hon oli naisruumiin myyttejä karnevalisoiva arkkitehtoninen veistosprojekti, jonka Niki de Saint-Phalle toteutti yhdessä Jean Tinguelyn ja Per-Olof Ultvedtin kanssa Tukholman Moderna Museetiin 1967. Honin naistilaan astuttiin levitettyjen jalkojen välistä; sisältä löytyi mm. väärennettyjä maalauksia esittelevä galleria, kultakalalammikko ja avaruusaikakauden ihanteita henkivä planetaario. Hon esitti naisruumiin avoimena spektaakkelina, kommentoiden samalla sisäisen ja ulkoisen, pinnan ja syvyyden, taiteen ja viihteen ajankohtaista dialektiikkaa.

Testaan nyt älypäätä. Älypään takana on Helsingin Sanomat. Iltasanomat kuuluu samaan konserniin. Jos kuva julkaistaan Sanomakonsernin lehdissä, saako sen julkaista älypäässä, vai puuttuuko tj tai J'J taas asiaan?

Näin ILTASANOMAT 19. 05.08:

1656265.jpg

Venäläismiljardööri Roman Abramovitsh maksoi Lucian Freudin Benefits Supervisor Sleeping -taulusta noin 21 miljoonaa euroa.
Abramovitsh osti kohutun miljoonataulun rehevästä naisesta
Jalkapalloseura Chelsean omistaja, venäläismiljardööri Roman Abramovitsh näyttää ryhtyneen taiteen keräilijäksi. Abramovitsh kevensi pohjatonta rahakirstuaan viime viikolla New Yorkissa ostamalla kaksi kymmenien miljoonien eurojen arvoista taideteosta.

Tiedot kaupoista onki esiin arvostettu taidelehti The Art. Ostaja itse halusi esiintyä nimettömänä.

Toinen ostoksista oli brittitaiteilija Lucian Freudin Benefits Supervisor Sleeping, joka esittää sohvalla nukkuvaa rehevää, alastonta naista. Kauppahinta, noin 21 miljoonaa euroa, on tiettävästi korkein elävän taiteilijan työstä maksettu summa.

Kohutaulun mallina on toiminut "rubensilaiseksi" kuvattu brittiläinen Sue Tilly.

Toinen Abramovitshin ostoksista oli Francis Baconin Triptyykki, josta hän maksoi noin 56 miljoonaa euroa.

Abramovitsh on yksi maailman rikkaimpia miehiä. Hänen omaisuutensa on arvioitu noin 15 miljardin arvoiseksi. Abramovitshin rahat ovat alunperin peräisin Venäjän öljystä.

- Emme ole koskaan kuulleet hänen tehneen vastaavia ostoksia, ei ainakaan tällä tasolla, kommentoi Art-lehden toimittaja Cristina Ruiz.

Abramovitshin taidekiinnostuksen arvellaan juontavan juurensa hänen tyttöystäväänsä, ex-malli Daria Zhukovaan, joka on suunnitellut avaavansa taidegallerian Moskovaan.
Tästä Lucien Freudin maalauksesta "Benefits Supervisor Sleepink" 1995  oli juttu kuvineen Helsingin Sanomissa 15.05.08: "Lucien Freudin nukkuvaa alastonta naista esittävä maalaus vuodelta 1995 on tehnyt uuden ennätyksen elävän taiteilijan teoksesta maksetusta hinnasta.
Teos nimeltä Benefits Supervisor Sleepink myytiin Cristien huutokaupassa New Yorkissa 33,6 miljoonalla dollarilla (noin 21,8 m iljoonalla eurolla).
Aikaisempi elävän taiteilijan hintaennätys oli Jeff Koonsin nimissä.
Nyt myydyn maalauksen mallina ollut Sue Tillany poseerasi Lucian Freudille (s. 1922) neljän vuoden ajan1990-luvulla. BBC Newsin mukaan Tilley on arvellut valinneen hänet mallikseen, koska "hän sai vastinetta rahalleen. Hän sai paljon lihaa."
Blogeissani oli aikoinaan kymysys- ja vatsauspalsta.

KYMYSYS:

A    Tätä juttua ei sensuroida
B    Todennäköisesti sensuroidaan
C    Varmasti sensuroidaan
D    Keksivät valvojat jotain muuta sadistista

VATSAUSTA jäätte odottamaan. Viime aikoina vatsaus on ollut yleensä Cee.

JRastin kortti suljettiin kesken kirjoittamisen pyytämättä ja yllättäen tiistaina 18. 3. 08. Menossa oli pääsiäistrilogian kolmas osa. Sivujen lukitus tai viestiyhteyksien sadistinen katkaisu jatkuu yhä.
MONA oli Trilogian  ensimmäinen osa. Se esitteli sovellutuksia Leanardo da Vincin Mona Lisasta. Monien Photoshop-taiteilujen lisäksi nähtiin mm. dadaisti Marcel Duchampin ja Fernando Boteron versiot. Mukana oli myös 2 valokuvaa seinämaalauksesta "Mona Pariisissa", jossa Mona Lisa vilauttaa viime vuosien pissismuodin tyyliin      perävakoaan.
MUNA oli trilogian toinen osa. Siinä näytettiin mm. pääsiäismunia, kuten Peter Carl Fabergén munat "Moskovan Kreml"  ja "Alaksanteri III:n ratsastajapatsas." Mukana oli myös  nimellä "Maalaisen muna" hyvin naturalistinen valokuva kananmunasta.
PYHÄ EHTOOLLINEN on trilogian kolmas osa. Da Vincin samanniminen maalaus näyttelee siinä tärkeää roolia. Samoin bestsellerkirja Da Vinci-koodi.
Ja nyt alkuperäiseen trilogian julkaisematta jääneeseen osaan PYHÄ EHTOOLLINEN.
V. 2003 Dan Brownin kirja Da Vinci-koodi saavutti maailmanlaajuisen myyntimenestyksen. Se taas hermostutti Paavin Vatikaanin ja roomalaiskatolisen kirkon.
Brownin mukaan Maria Magdalena oli Jeesuksen vaimo     tai ainakin tyttöystävä. En siitä sen enempää, tarkemmin voitte lukea esim. Wikipediasta, jos tämä seikka kiinnostaa.
Brownin mukaan Leonardo da Vincin Milanon Santa Maria delle Grazie-kirkon kappelin seinämaalauksessa "Pyhä ehtoollinen" Jeesuksen vasemmalla puolella (katsojan silmin) on Magdalan Maria. Ilmi selvästi näkee, että Leonardo on maalannut tämän opetuslapsen naiseksi.

1656269.jpg

PYHÄ EHTOOLLINEN   Maria delle Grazie-kirkon seinällä. Koko on 460 x 880 cm.
Ranskan Rivieralla St Tropez'n lähellä on venetsiamainen "moderni" asuinalue Port Grimaud. On vaikea määritellä tämän uuden kaupungin tyylisuuntaa, ehkä postmoderni provencelaistyyli jotenkin kuvaisi rakennuksia.

1656268.jpg

Ilmakuva Port Grimaudista

Joka asunnolla on ikioma venepaikka asuntonsa sisäänkäynnin kohdalla. Jokaisella asunnolla on myös  yksilöllinen julkisivu, vaikka asunnon pohjapiirros olisikin aivan sama kuin naapureillaan.
Kaupunkin perustajan ja rakentajan Francois Spoerryn tarina olisi monenkin jutun arvoinen.
Ranskalainen purjehdusta harrastava arkkitehti Francois Spoerry vietiin viime maailmansodassa keskitysleirille. Selviytymiskeinoksi keskitysleirin kauhuista hän kehitti unelman omasta talosta, ilmavasta kelluvasta asumuksesta, valon ja veden yhdistelmästä.
Port Grimaudin suunnitelmat kehittyivät vankeuden ankeudessa keskitysleirin käymäläpaperille.
Unelmansa hän toteutti kauhuista selviydyttyään suunnittelemassaan Port Grimaudissa, maineikkaassa kanavakaupungissa.
Francois Spoerry on haudattu Port Grimaudiin rakentamaansa kirkkoon.
Kävin tässä kirkossa 1. toukokuuta 2005. Kirkon alttaritaulu oli maalattu da Vincin henkeen. Jeesuksen viereinen opetuslapsi oli muodoiltaan nainen. Mieleeni tuli välittömästi Maria Magdalena ja Da Vinci-koodi.
Vain vähän myöhemmin vaimoni opasti ystävättäriään Rivieran nähtävyyksiin. Kesäkuun 3. päivä he kävivät katsomassa Port Grimaudia ja myös sen kirkkoa.
"Pyhä Ehtoollinen" olikin poissa. En tiedä totuutta, mutta arvelen paavin kannattajien iskeneen heti toukokuun käyntimme jälkeen. Tuskin sentään melko uusi maalaus olisi joutunut remonttiin.
Roomalaiskatolinen kirkko on kovasti eri mieltä Dan Brownin kanssa. Brown väittää, että Magdalan Maria olisi ollut Jeesuksen vaimo ja he olisivat saaneet tyttären, josta polveutui Merovingien kuningassuku.

1656271.jpg

Carlo Crivellin Maria Margdalenaa esittävä maalaus
(noin 1476).

Kymysys:
MISTÄ DIGATAAN VIININ OHELLA PYHÄLLÄ EHTOOLLISELLA?

A    YÖLÄTYSTÄ                                              
B    YÖLÄTI
STÄ                                                                      C    ÖYLÄTISTÄ                                 
D    ÖYLÄTYSTÄ

Vatsaus on naturlindqvist ÖYLÄTISTÄ.
Rauhaa tai Rakkautta!
Nukkukaa Hyvin tai Hyviä Öitä!