ÄNNIEN LUVULLA ON VÄLIÄ!

Ännien luvulla on väliä. Joka muuta väittää, hävetköön! Otan ännistä esimerkin; Monet ja Monnet.

Edellinen oli kuuluisa impressionisti. jälkimmäinen liittyy moneen, mm. EU:n perustamiseen ja Monnet[monee]-konjakkiin.

1692577.jpg

                                                      Claude Monet, Omakuva, 1917.

Otan ännistä toisenkin esimerkin. Jos edelliseen lauseeseen lisättäisiin sanaan "ännistä" yksi ännä lisää, puhuttaisiin nännistä.
Sitä eivät älypään valvojat hyväksyisi. Joten unohdetaan nännit tiettyjen mirrien lailla. Kotikissan Felix domestican kuvia ei "J'J" sensuroi, sen sijaan Gustave Courbetin mallin Joanna Hiffernanin mirrin kuvat.

Naapurissani (n. 500 metri päässä) Espoon Emmassa päättyi juuri Claude Oscar Monet'n merkittävä taidenäyttely. En kuitenkaan siitä enkä Monet'sta esitelmöi juuri enempää..

Juuri kerrottiin, että Monet'n maalaus

1692574.jpg

Le Bassin aux Nymphéas

on ostettu ennätyshintaan Christien huutokaupassa Lontoossa. Teoksesta maksettiin lähes 52 miljoonaa euroa. AFP:n mukaan teoksen osti tuntemattomaksi jäänyt nainen. AFP on lyhennys sanoista Agence France-Presse, joka on ranskalaisten STT.
Siirrytään impressionistisestä taiteesta monelle tutumpaan ja viihdyttäväämpään aiheeseen tai aineeseen - so. konjakkiin.
1692576.jpg

 Jean Claude Monnet

Jean Claude Monnet vaikutti monella alalla. Tarkemmin hänestä esim. Wikipediassa. Hän oli Ranskan ulkoministerin Robert Schumanin ohella toinen EU:n edeltäjän "Euroopan hiili- ja teräsyhteisön" perustajista. Myös konjakkipanimo Monnet'n johtaja.

Joka toukokuussa EU-päivänä juon suuren konjakkilasillisen (tai oikeammin useampia) Monnet-konjakkia hänen muistolleen.

Nokiakin voisi kunnioittaa Monnet'n muistoa. Hän keksi melkein Nokian mainoslauseen "Connecting People. Monnet kun lausui: "Emme saata yhteen valtioita, yhdistämme ihmisiä."

Cognacista on hyvin lyhyt matka siirtyä Armanjaciin. Luulen, että ranskalaiset panevat armanjacin cognacin edelle. Ainakin he tuntuvat olevan valmiita maksamaan ravintoloissa armanjakeista konjakkeja enemmän.

Teen KYMYSYKSEN Armanjacista.

MIKÄ ON ARMANJACIN PANEMISEN KESKUSPAIKKA?

A     YLIOPISTON APTEEKKI
B    NOKIAN KUMITEHDAS
C    CONDOM
D    JOKU MUU

Oikea VATSAUS on C niinku Condom.

Olisin viitannut todisteena tässä muinaiseen paginaani. Sen otsikko oli muistaakseni "Condom kohonnut kaikkien huulille." En pääse lukemaan kirjallista omaisuuttani, koska Jumpin Jack lukitsi korttini eikä Älypään Tj Juha Niemi suostu niitä avamaan edes omaan käyttööni.

Nyt on pako kääntyä asiassa lopulta KGP:n (= Kilon poliisi) puoleen.
Se on vasta ensimmäinen valitusporras.

Olette muuten varmasti huomanneet, että JurmRasti-blogit eivät pääse blogilistalle. Ennakkosensuuri ilmeisesti Älypäässä.

Rauhaa ja Rakkautta!
Hyvää Yötä tai Nukkukaa Hyvin!