MOSS

British Museumissa avattiin 4. lokakuuta ajankohtaisten brittikuvanveistäjien töitä esittelevä näyttely "Statuephilia," jonka mielenkiintoisin teos on Marc Quinnin 50 kg:n painoinen egyptiläistyylinen kultainen patsas "Siren." Sen hinta on n. 1 900 000 €. Patsaan mallina hankalassa jooga-asennossa on istunut hypersupermalli Kate Moss. Moss on esiintynyt Quinnin töissä aiemminkin. Patsas vuodelta 2006 "Sphinx" esitti supermallia jooga-asennossa.

Tästä Sphinxistä patsaan nimenä en ole varma. Se saattaa olla myös jonkin Marc Quinnin silloisen taidenäyttelyn nimi. Sfinkseillä oli muinaisessa Egyptissä naisen pää ja leijonan ruumis. Kreikkalaiset kehittivät edelleen sfinskejä, sfinskit saivat itselleen rinnat. Quinnin sfinskit ovat vieläkin kehittyneempiä; niillä on rintaliivit ja alushousut.

Huomasin juuri, että sfinski on kuin s-finski. pienikokoinen suomalainen. Oheiset Kate Mossin kuvat esittävät näinollen myös pienikokoisia suomalaisnaisia. Sigurd Wettenhovi-Aspa aikoinaan todisti muinaiset epyktiläiset suomalaisten sukulaisiksi. Olihan muinaisten egyptiläisten neekeri "ne hassi kuss," eli selvästi "ne haisee kuselle." Ainakin vähintäin kielisukulaisia.

Näitä patsaiden kuvia tuskin uhkaa sensuuri tuon niin kuuluisan älypään valvojan "Toivakan Totuuden Torvi" eli "Järjen'Jättiläinen" - "rakkaalla" lapsosella on Jyrki Järventauksen lisäksi monta nimeä - taholta. Onhan Katella sentään asusteinaan rintsikat ja stringit!

Toinen kiintoisa taiteilija näyttelyssä on Banksy -  anarkistiarkititaiteilija, poliisia pakoileva ja graffiteilla aloittanut Banksy. Katso Googlen kuvahaulla hänen töitään, myös Quinnin.

Nyt kavalkaadi Marc Quinniä. Aluksi "Siren," sitten sfinksejä.

2001834.jpg
2001822.jpg
2001825.jpg
2001828.jpg
2001830.jpg


Banksyn huumoria.

2001839.jpg


Jos ei roskia voi maton alle lakasta....
Niin pyyhkästään pois silmistä ainakin johonkin...

On tullut taas kymysyksen vuoro. Jatkan tutulla Älypää-TV-linjalla.

MIKÄ NÄISTÄ ON MIKA HÄKKISEN TYTTÄREN NIMI?
A    ALATI
B    SILLOIN TÄLLÖIN
C    AINA
D    JOSKUS

VATSAUS on tavanomainen eli Cee.

Lapsosista, joita Älypää Oy ja sen omistaja Sanoma Oy epäeettisesti riistää, ei kukaan tiennyt tai osannut päätellä oikeaa vastausta. Missä on Totuuden Torvien Tonava silloin, kun valvojaa tarvittaisiin? Aiheellinen kysymys Järjen'Jättiläiselle!

Hyviä Öitä tai Nukkukaa Hyvin!
Rauhaa ja Rakkautta!
Langetkaa Loveen!